Albanese bende opgerold die inbrak bij Spaanse topvoetballers (VIDEO)

De Guardia Civil heeft in samenwerking met de Albanese politie en Europol 5 mannen gearresteerd, die ervan worden verdacht in te hebben gebroken in de woningen van verschillende topvoetballers van Atletico en Real Madrid.

Het gaat om 4 Albanezen en 1 Spanjaard die op 16 oktober zijn opgepakt in Madrid en Toledo. De bende is gedurende enkele maanden actief geweest.

Isco en Casemiro

Slachtoffers van de woninginbraak waren onder andere Isco en Casemiro, spelers van Real Madrid en  Alvaro Morata van Atletico Madrid. Ook in het huis van Zinedine Zidane, trainer van Real Madrid werd ingebroken.

Champions League

De inbraken vonden plaats tijdens wedstrijden van de beide teams – meestal uitwedstrijden. Zo werd er ingebroken toen Atletico voor de Champions League in Moskou speelde tegen Lokomotiv. Ook was de bende actief tijdens de derby Atletico tegen Real. In sommige gevallen bleken familieleden in de woningen te zijn.

Medaille

Bij de arrestatie van de bendeleden werden cash, juwelen, dure auto’s en andere kostbaarheden in beslag genomen, meestal afkomstig van de slachtoffers van de inbraak. Onder de waardevolle spullen die werden gevonden zat ook een Champions League-medaille.

Hieronder een video van de arrestaties.