Albanese gangsters laten het breed hangen op Instagram

Albanese gangsters in Londen posten op verschillende openbare Instagram-accounts foto’s en video’s waarop ze laten zien dat ze zwemmen in het geld. Op de foto’s en video’s: cash, drugs, schaarsgeklede vrouwen, peperdure auto’s en wapens. Het gaat om leden van de Hellbanianz-bende, die een groot deel van de cocaïnehandel controleren. Volgens de Britse National Crime Agency zijn de Albanezen bezig met een flinke opmars in de Engelse onderwereld. Ze hebben directe banden met de maffia in Albanië en betrekken de cocaïne rechtstreeks van Zuid-Amerikaanse drugskartels.

‘Amsterdam caff’

Engelse media schrijven dat de Albanezen inmiddels de derde nationaliteit zijn in de Engelse gevangenissen – na de Britten zelf en Pakistanen. Uit verschillende posts op Instagram is te zien dat de leden van de Hellbanianz-bende het ook in de gevangenis breed laten hangen. Een gedetineerde met de bijnaam Pato schept bijvoorbeeld op: ‘The jail has become like a home and Amsterdam caff.’ (Caff is straattaal voor café).

Logo

Ook zijn er talloze foto’s met het logo van de bende dat bestaat uit twee vuurwapens met de bovenkant tegen elkaar aan en eindigend in twee kolven in de vorm van adelaarskoppen (foto onder). Ook in de Albanese vlag zijn twee koppen van een adelaar terug te vinden.

Bij een politie-actie tegen de Hellbanianz in 2016 werden verschillende bendeleden opgepakt. Ook trof de politie 21 kilo coke en verschillende Skorpions (automatische vuurwapens) aan.

De Hellbanianz maken ook professionele rapvideo’s waarin geweld en rijkdom worden verheerlijkt.

Hieronder enkele filmpjes en foto’s uit verschillende accounts. UPDATE: Instagram heeft de accounts inmiddels verwijderd. Wie op Instagram zocht naar Hellbanianz vond honderden posts. Sommige gangsters droegen bivakmutsen, anderen niet.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

GANGO ???️‼️???? #hellbanianz

Een bericht gedeeld door HELLBANIANZ OFFICIAL ????️ (@official.hellbanianz) op

Bendelid in een oranje Bentley.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

I’m trying to spend It.. You still trying to make it ?? #SnowMoney not #ShowMoney

Een bericht gedeeld door ‼️HELLBANIANZ‼️ (@vinz_hb) op


 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#kyostili @st.hb #comingSoon #hellbanianz #hb #ice #callyKush

Een bericht gedeeld door ‼️HELLBANIANZ‼️ (@vinz_hb) op