‘Albanese moorden waren ripdeal’

Aan de moord op twee Albanese broers in januari in hun woning in Oud-IJsselmonde in Rotterdam lag een ripdeal ten grondslag. Dat zegt advocaat Greg Stolk tegen het AD. De slachtoffers zijn door het zelfde type kogel getroffen en er is mogelijk met één wapen geschoten.

Zes kilo

De slachtoffers zijn beschoten met een automatisch vuurwapen. Het is nog steeds niet zeker of er één of meerdere wapens zijn gebruikt. Onderzoek moet nu uitwijzen wie van de drie verdachten, allen Albanezen, de dader is. Volgens het AD wil de rechter dat het OM haast maakt met het ballistisch onderzoek. In de woning aan de Bovenstraat onderhandelden twee mannen bij de doodgeschoten broers (25 en 29) over zes kilo cocaïne.

Kasteelweg

Op het moment dat daar een vriend van de broers langs kwam ging het mis. De twee broers waren op slag dood. Een derde man sloeg ernstig gewond op vlucht en werd op de Kasteelweg gevonden. De vriend, ook een Albanees, is eveneens door enkele kogels geraakt en ging er ook vandoor.

Vriend

Advocaat Greg Stolk verdedigt de bezoekende vriend die ook als verdachte wordt gezien. Hij heeft vorige week tevergeefs verzocht om zijn voorlopige hechtenis te laten beëindigen. Stolk tegen het AD: ‘Als blijkt dat alle betrokkenen door het zelfde type kogel zijn getroffen, zegt dat dat er met één wapen is geschoten. Dat bewijst de onschuld van mijn cliënt.’

Schutter

De op de Kasteelweg gevonden Albanees is in het ziekenhuis aangehouden. Hij weigert een verklaring af te leggen. Mogelijk is hij per ongeluk werd geraakt in de kogelregen en niet betrokken. De vriend (26) van de broers is op 22 januari in Slovenië gearresteerd toen hij op weg was naar hun begrafenis. De derde verdachte (27) die vorige week in Amsterdam is opgepakt is volgens een bron van het AD waarschijnlijk de schutter.

Zie ook:

‘Albanese moorden waren ripdeal’

Derde Albanees vast voor dodelijke schietpartij