Albanezen aangehouden met drugs en wapen

Naar nu bekend is geworden, heeft de politie in Rotterdam 6 Albanezen aangehouden. Het gaat om 5 mannen en een vrouw van 21 jaar. In een verborgen ruimte in een auto van een van de verdachten vonden agenten 6,5 kilo heroïne. In Rotterdam-IJsselmonde werden 2 woningen binnen gevallen. 

Bij het doorzoeken van de 2 woningen aan de Lodewijk Pincoffsweg werden onder andere 700 gram cocaïne, een vuurwapen en verschillende patronen aangetroffen.

In januari werd in Rotterdam ook al een Albanees opgepakt. Hij werd door de Italiaanse autoriteiten gezocht voor een dodelijke overval.

Opkomende groep

Eind vorig jaar brachten de Rotterdamse korpschef Frank Paauw, burgemeester Ahmed Aboutaleb en hoofdofficier van justitie Marc van Nimwegen een bezoek aan Albanië, waar ze onder andere een ontmoeting hadden met de minister van Binnenlandse Zaken en de politietop. Het ging in die gesprekken onder andere over criminele activiteiten als drugshandel, witwassen en mensensmokkel. Paauw na zijn terugkeer tegenover de NOS: ‘Cocaïnehandel en mensensmokkel is hun core business. Ze vervullen hierin een steeds prominentere rol en werken samen met groepen met andere etniciteiten. Criminele Albanezen zijn dé opkomende groep in de drugshandel in Nederland, dan wel in en buiten Europa.’

Tientallen kilo’s

Naast Rotterdam zouden Albanezen ook actief zijn in Amsterdam. Ze zouden zich met name bezighouden met cokehandel. In oktober vorig jaar werden nog 7 verdachten aangehouden op verdenking van handel van tientallen kilo’s cocaïne.