‘Aldi-moord in Zwolle uitkomst van ruzie tussen betrokkenen’

‘Aldi-moord in Zwolle uitkomst van ruzie tussen betrokkenen’

De moord op de 44-jarige Zwollenaar Peter Bloemink lijkt een dramatische uitkomst van een slepende ruzie. Inmiddels is duidelijk wie de twee betrokkenen waren bij de confrontatie, die leidde tot de gewelddadige dood van de directeur van een Zwols beveiligingsbedrijf.

Beeld: de auto’s die in Zwolle betrokken waren bij het dodelijke schietincident

Schoten

Woensdag rond 17.15 klonken er schoten bij het parkeerterrein van de Aldi in Zwolle, aan de Rijnlaan. Kort daarna bleek daarbij een dode te zijn gevallen. Het ging om de 44-jarige eigenaar van een beveiligingsbedrijf. Niet lang erna werd een 42-jarige Turkse verdachte man in de omgeving aangehouden.

Voorafgaand aan de schoten zou de dader met zijn Mercedes zijn ingereden op de Volvo-SUV van het slachtoffer. In de voorruit van de Volvo waren na het incident meerdere kogelgaten te zien.

Ruzie

Een dag later lijkt langzaam duidelijker te worden wat de achtergrond kan zijn geweest van de dodelijke schietpartij. Het zou gaan om een ruzie die in 2022 ontstond tussen de twee zoons van de betrokkenen. Dit melden lokale media op basis van het relaas van de vader op een Turks-Nederlandse nieuwssite. Een gesprek over de ruzie op school zou niet tot een oplossing hebben geleid.

Explosie

Op 22 maart 2023 vond er een explosie plaats bij het huis van de Turkse familie. De politie startte daarop een onderzoek. De vader stelt daarna ook bedreigingen te hebben ontvangen, waarbij hij de schuld zoekt in de hoek van de familie van de beveiliger. De politie en de gemeente zouden te weinig hebben gedaan, om erachter te komen of de bedreiging van deze kant kwam. De familie van de beveiligingsdirecteur ontkent de aantijgingen.

Mishandeling

De politie deed gisteren onderzoek bij de woning van de verdachte aan de Welle in Zwolle. De website 112vdg.nl meldt dat de 42-jarige verdachte Ozgur M. recentelijk voor de rechter moest verschijnen wegens zware mishandeling van een 44-jarige man, waarbij hij onder andere klappen in het gezicht uitdeelde en knietjes toediende. De 42-jarige man zou woensdagavond de schutter zijn geweest.

De politie heeft de toedracht van het dodelijke schietincident nog niet bevestigd.