Rapper Boef opgepakt in Tilburg (VIDEO)

De Brabants-Algerijnse rapper Boef is gearresteerd wegens opruiing. De Tilburgse politie moest gisteren met 40 man de straat op om een vechtpartij te voorkomen tussen Boef en een concurrerende rapper. Ze hadden elkaar op YouTube uitgedaagd tot een matpartij. Videos na de break.

De politie heeft, door een grootschalige inzet, zondagavond een vechtpartij voorkomen tussen meer dan 100 jongeren.

Gisteravond kreeg de politie informatie dat er een massale vechtpartij zou gaan plaatsvinden in Tilburg-Noord. De vechtpartij werd op social-media aangekondigd en kwam voort uit een ruzie tussen twee lokaal bekende rappers.

Boef

Rapper Boef groeide op in Parijs. Hij heeft Algerijnse ouders en een Frans paspoort. Op zijn vierde kwam hij naar Eindhoven, en op zijn dertiende verhuisde hij naar Alkmaar en kwam uiteindelijk in Tilburg terecht. Rond 2014 zat hij vast vanwege een strafdelict. Hierna probeerde hij zich, naar eigen zeggen, uit die wereld te onttrekken door zich te richten op rap en het maken van vlogs. Op sociale media daagde hij gisteren de Somalische rapper Parra Soma uit.

Stokken

Kort daarna kwamen er telefoontjes vanuit Tilburg-Noord van verschillende bewoners dat een groep van meer dan honderd mensen gewapend met stokken door de straten liep. De politie nam de meldingen uiterst serieus en heeft de hulp ingeroepen van andere districten en eenheden in de omgeving. In korte tijd waren er in Tilburg-Noord op verschillende strategische punten politie-eenheden gepositioneerd. In totaal waren meer dan 40 politieagenten ingezet. Ook was er een politiehelikopter ingezet die de situatie vanuit de lucht kon waarnemen. Uiteindelijk werd een grootschalige confrontatie voorkomen. Rapper Boef is nu aangehouden als vermoedelijke aanstichter van de onrust.

Als reactie op de gebeurtenissen plaatste Boef deze video:

Para Soma antwoordde met de volgende video: