Ali B. was ‘niet meer’ in doorzochte woning

De voortvluchtige Ali B. was volgens de politie ‘niet meer’ in de woning in Amsterdam-West, waar dinsdag werd binnengevallen. Er zou concrete informatie zijn geweest dat hij zich daar wel ophield, maar B. werd niet gevonden. Het ging om het ouderlijk huis van B. Ondanks tientallen tips is de ontsnapte crimineel nog niet gepakt.

De politie stelt dat er voldoende aanwijzingen waren om een inval te doen. ‘Je krijgt niet zo maar toestemming om met een arrestatieteam woningen in een woonwijk binnen te vallen’, aldus een woordvoerder tegen persbureau ANP. De politie denkt dat B. zich nog altijd in Amsterdam-West ophoudt.

Twintig tips

B. ontsnapte vorige week dinsdag uit een instelling in Den Dolder, waar hij vast zat voor een anti-agressietraining. Hij zou achter een groepje bouwvakkers zijn aangelopen. Twee dagen later werd een opsporingsbericht verspreid. De politie kreeg tientallen tips uit het hele land, maar B. is nog altijd niet gepakt.

De politie ziet B. als vuurwapengevaarlijk. Hij is veroordeeld tot drie jaar celstraf omdat hij is opgepakt in een auto vol wapens bij Arnhem. Volgens de politie was hij met zijn medeverdachte van plan om een overval te plegen. Hij zou over een paar maanden vrijkomen.