Ali Osman maakt deal met OM en rechter

Ali Osman (38), de leider van motorclub Satudarah chapter Duisburg die deze week terechtstaat in een groot Satudarah-proces, heeft een deal gesloten met de aanklagers en de rechtbank in Duisburg. Hij heeft de zogenoemde erecode verbroken door met justitie te praten en hij stapt uit de motorclub. Dat heeft hij naar eigen zeggen gedaan omdat zijn zoontje ernstig ziek is.

'Na mijn arrestatie in april 2013 heb ik eerste zes maanden gezwegen tegenover de politie', zei de 38-jarige Satudarah-leider Ali Osman in de rechtbank in Duisburg. 'Daarna hoorde ik dat mijn zoontje ernstig ziek is. Hij moet een aantal gevaarlijke behandelingen ondergaan en heeft mijn hulp nodig.'

Vervolgens werd duidelijk dat Osman een deal heeft gesloten met de Duitse justitie en de rechters. Hij krijgt mogelijk een maximale celstraf van 7,5 jaar en komt daarna samen met zijn vrouw en kind in een getuigen beschermingsprogramma, zo melden Duitse media. Met een andere identiteit kunnen ze verhuizen naar een stad buiten het Ruhrgebied.

Nadat enkele Satudarah-leden hoorden van de deal, verlieten zij de rechtszaal. Zij waren juist daar om hun leider te steunen.

Ali Osman wordt er onder meer van verdacht een aanslag met een handgranaat te hebben voorbereid op een clubhuis van de Hells Angels.

Lees hier alles over Satudarah Duisburg.