Alle negen verdachten ontvoeringszaak Lakshan langer vast

Het voorarrest van zeven van de negen verdachten van de ontvoering van Hagenaar Lakshan Navaradnam is vrijdag met 90 dagen verlengd. Van twee anderen is de voorlopige hechtenis met 30 dagen verlengd. De raadkamer van de Haagse rechtbank heeft dat vandaag besloten.

Alle verdachten zitten nog vast in beperkingen, wat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Dat meldt het Openbaar Ministerie vrijdag.

Ontsnapt

Het 27-jarige slachtoffer Lakshan Navaradnam werd op 26 november ontvoerd. Op 6 december meldde hij zich bij de politie in België. Hij bleek gedurende anderhalve week tegen zijn wil ergens te zijn vastgehouden en wist uiteindelijk aan zijn ontvoerders te ontsnappen.

Cocaïnehandel

De zaak raakte in de publiciteit, toen een filmpje verscheen, waarin een man die een gelijkenis had met Lakshan in gevangenschap leek te zijn. Ook werd via het filmpje een verband gelegd met een groot drugstransport.

Familie van het slachtoffer stelde daarna dat hij helemaal niets met cocaïnehandel te maken heeft. Ook gingen er geruchten rond dat het om een vergisontvoering zou gaan. Of dat zo is, kan de politie niet zeggen.

Arrestaties

Het onderzoek naar de zaak leidde op 7 december tot een eerste aanhouding, van een 37-jarige man uit Amsterdam. Op 8 december werd een tweede verdachte aangehouden, een 45-jarige man uit Amsterdam. Op 11 december werden nog eens drie aanhoudingen verricht: een 37-jarige man uit Amsterdam, een 51-jarige man uit Rotterdam en een 26-jarige man uit Albanië zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland.

Op 14 december werden een 40-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden. Ook werden een 50-jarige man en een 53-jarige vrouw uit Diemen opgepakt.