Alle verdachten schietpartij Deventer vrij

Alle verdachten van de schietpartij op Oudejaarsavond op het woonwagenkampje aan de Colmschaterweg in Deventer zijn op vrije voeten. Er is die avond geschoten op een wagen waar meerdere mensen en ook kinderen aanwezig waren, aldus een betrokken advocaat tegen Crimesite.

Schampschot

Slechts één 54-jarige man, uit Deventer, raakte lichtgewond. Hij kreeg een schampschot aan zijn hoofd. Op de avond van 31 december stopte rond 22.00 een donkergrijze Audi A4 bij een café op het kamp. Daaruit kwamen een aantal personen die begonnen te vuren met pistolen en/of revolvers. Er is geschoten op het café en op een wagen waar de 54-jarige man woonde. Daar waren op dat moment meerdere mensen en ook kinderen aanwezig. De Audi vertrok na het schieten en is nooit teruggevonden.

Trailer Trash

Om hoeveel daders het gaat is niet vastgesteld. Er zijn wel verdachten aangehouden omdat getuigen op het kamp namen hebben genoemd van mensen die zouden hebben geschoten. Deze zijn aangehouden en ondervraagd maar de politie heeft kennelijk geen bewijs gevonden dat een langere voorlopige hechtenis rechtvaardigt.

Er is bij de politie anonieme informatie binnengekomen dat de 54-jarige man een conflict met mensen van Trailer Trash MC zou hebben over ‘een machinegeweer’ en dat die verantwoordelijk zouden zijn voor de schietpartij.

Hulzen

De 54-jarige bewoner van het kamp is verdachte van vuurwapenbezit. Hij is een maand na de schietpartij aangehouden in een hotel in Eerbeek. Daar is een vuurwapen gevonden. Ook op het kamp is een vuurwapen gevonden. Volgens zijn advocaat, Yannick Quint, zijn er meerdere hulzen gevonden op het kamp:

De politie dacht eerst nog dat mijn client had teruggeschoten. Maar de hulzen op het kampje zijn niet te koppelen aan het vuurwapen dat in het hotel is aangetroffen en ook niet aan het wapen op het kamp. Van dat wapen kan de politie niet vaststellen van wie het zou zijn, mijn client wordt alleen verdacht van het wapen uit het hotel.