Zwitserse link in viervoudige moord Annecy

De politie heeft in het onderzoek naar de viervoudige moord bij het Franse Meer van Annecy beslag gelegd op een Zwitserse bankrekening. Dat melden Franse media. De Zwitserse justitie zegt dat de vader van het vermoorde gezin een bank in Genève bezocht voor hij werd vermoord.

De man werd in september met zijn vrouw en zijn schoonmoeder doodgeschoten in zijn auto. Zijn dochters overleefden de schietpartij. Het gezin woonde in Groot-Brittannië en was in Frankrijk op vakantie. Een vierde slachtoffer, een fietser, werd even verderop gevonden. Hij was mogelijk getuige van de moorden.

De politie heeft bevestigd dat het om de bankrekening gaat van de vader van het slachtoffer. Eerder verhoorde de politie de broer van de vader van het gezin, omdat zij een conflict zouden hebben over de erfenis nadat hun vader was overleden. De broer ontkende dat hij ruzie had met het slachtoffer.

Britse media melden dat er zo’n 5 miljoen euro op de rekening zou staan, maar de Zwitserse media zeggen dat het bedrag daar ver onder ligt. De politie houdt er rekening mee houden dat de schutter of schutters zijn gevlucht naar of  via Zwitserland.

Het is nog altijd niet duidelijk wat de aanleiding tot de schietpartij was. De politie onderzoekt op dit moment het geschil tussen de broers, maar houdt er mogelijk ook rekening mee dat de fietser het werkelijke doelwit van de aanslag was.

Lees ook:

Slachtoffer Annecy zag één moordenaar

‘Fietser mogelijk doelwit aanslag’

Viervoudige moord lijkt liquidatie