‘Amateuristisch’ drugslab midden in woonwijk

De politie heeft vrijdagavond in de Tilburgse woonwijk Korvel een drugslab ontdekt. Het drugslab was volgens toxicoloog Willem Seinen van de Universiteit van Utrecht ‘amateuristisch’, zo stelt hij tegen Omroep Brabant. Het lab was levensgevaarlijk voor omwonenden.

Waarschijnlijk was het lab al weken of maanden actief. In die tijd kunnen buurtbewoners giftige dampen inademen, hoewel de schade volgens Seinen meevalt. ‘Waarschijnlijk is er maar een kleine hoeveelheid in de lucht terechtgekomen.’

Oude veterfabriek

Het lab was gevestigd in een oude veterfabriek. Er was zeker 100 tot 150 kilo speed gemaakt. De stoffen werden met een afzuiginstallatie door de oude schoorsteen van de fabriek de wijk ingeblazen.

De politie kon het lab ontmantelen na een reeks tips. In de fabriek werden spullen gevonden die werden gebruikt om amfetamine te maken. In een vriezer werd ook een zak met een paar kilo van de drugs gevonden. In de diepvries stonden ook chemicaliën.

Eén aanhouding

Dat was levensgevaarlijk, stelt de politie. ‘Als de drie stoffen in de vriezer met elkaar in aanraking zouden komen, zou de boel kunnen ontploffen of in brand kunnen vliegen. Dan was de ramp niet te overzien.’

Er is een 54-jarige Tilburger opgepakt. Het gaat om de beheerder van het terrein. De politie denkt snel meer verdachten aan te kunnen houden.