Hasjhandelaar had contacten in NL

De man die door de Spaanse autoriteiten tot ‘één van de grootste hasjhandelaren van Europa’ is gedoopt deed onder meer zaken met Nederland. Anselmo Sevillano Amaya (33) was op de vlucht maar werd in augustus aangehouden in een villa in Estepona. Via Spaanse kranten is meer informatie naar buiten gekomen. Sevillano zou het afgelopen jaar wekelijks duizenden kilo’s Marokkaanse hasj binnen hebben gehaald. 

Middels observatie stelde de politie vast dat de hasj werd binnengehaald in boten met als Guardia Civil vermomde bemanning (foto).

Over de laatste import van 3.620 kilo schrijft de krant dat Sevillano 600.000 euro betaalde in Marokko. Op de markt in Europa zou hij daarmee vier miljoen hebben kunnen verdienen.

Een andere lading haalde hij binnen tijdens een regatta van luxejachten waaraan hij deelnam, tijdens het festival Virgen del Mar bij Huelva.

Nederland was één van de belangrijkste bestemmingen voor de hasj van Sevillano, aldus de politie. Daarnaast ging de hasj naar Frankrijk en Groot-Britannië.

Vorig jaar kreeg Anselmo Sevillano vier jaar cel voor drugshandel, maar ontkwam toen aan de cel. In die zaak bleken twee corrupte politie-agenten een rol te spelen. In de zaak van dit jaar is een corrupte Guardia Civil aangehouden. 

‘Het is onmogelijk in te schatten hoeveel hasj er onder zijn leiding Spanje is gekomen. Maar hij bracht zeker één lading per week binnen’, aldus een politiefunctionaris.