Ambassadeurs VS verwisseld met criminelen

Mexico heeft een onderzoek ingesteld naar beschietingen van de politie op Amerikaans ambassadepersoneel. Twee medewerkers van de Amerikaanse ambassade werden gisteren achtervolgd en beschoten in de buurt van Mexico-City. De Mexicaanse autoriteiten verklaren dat ze bezig waren met een achtervolging op drugscriminelen.

De twee medewerkers raakten gewond bij de schietpartij. Ze zijn niet in levensgevaar. Ook een Mexicaanse militair, die met de Amerikanen meereisde, is gewond geraakt.

De auto is achtervolgd door drie politieauto’s, die het vuur hebben geopend op de auto van de ambassade. De politie dacht dat het de auto van ontvoerders was, die ze even daarvoor hadden achtervolgd.

De auto van de ambassade was waarschijnlijk gepantserd. Het logo van de ambassade stond op de auto, maar dat kon de verwisseling niet verhinderen. De Mexicaanse autoriteiten zeggen dat er inderdaad is geschoten op de auto, maar wil verder niks over de zaak kwijt. Een Amerikaanse functionaris heeft gezegd dat het waarschijnlijk om een vergissing gaat.

De politie in Mexico opent vaker het vuur op de openbare weg. Mexicaanse drugskartels richten soms als ‘agent’ barricades op om tegenstanders dwars te zitten.