American footballer veroordeeld voor cokesmokkel

De 32-jarige Amsterdammer Kevin B. (32) is door Croydon Crown Court in Londen tot tien jaar cel veroordeeld. Hij heeft in 2016 in een sportvliegtuigje cocaïne naar Biggin Hill Airport gevlogen, een klein vliegveldje dichtbij Londen.

Hoeven

Het toestel was opgestegen op Breda International Airport Hoeven. Bij grenscontrole bleek dat hij negen kilo in zijn bagage vervoerde. Hem is ten laste gelegd dat hij tussen augustus en december 2016 in totaal elf keer naar Groot-Brittannië is gevlogen met sportvliegtuigjes, maar hij is voor één transport veroordeeld. Tegen de politie heeft hij gezegd dat hij opdracht kreeg om de drugs te vervoeren, maar noemde geen naam. Wel zei hij dat hij deze persoon via zijn sport had leren kennen. B. speelde American football voor de Amsterdam Crusaders.

Foto’s

In het toestel waren twee anderen aanwezig: twee Nederlandse bemanningsleden en B.’s Duitse vriendin. Deze drie zijn volgens Britse media vrijuit gegaan.

B. vertelde de rechtbank dat hij in oktober 2016 thuis een pakje foto’s had ontvangen. Op de beelden was zijn dochter te zien die naar school ging. Hij zei te vrezen voor haar veiligheid. B. zei ook dat hij op Tweede Kerstdag 2015 een anoniem telefoontje had ontvangen waarin hem gezegd was dat hij een pakket naar Londen zou moeten vervoeren. Hij zei dat hij wist dat er drugs in zouden zitten, maar dat hij op andere tripjes geen drugs had vervoerd.

Zie eerdere berichten:

Speler Amsterdam Crusaders bekent cokesmokkel

American footballer vast om 12 kilo cocaïne