Amerikaan opent vuur in café, vijf doden

In de Amerikaanse stad Seattle heeft een man woensdag vijf mensen doodgeschoten. Hij opende het vuur in een café bij de universiteit van Seattle. Tijdens een achtervolging met de politie pleegde de schutter zelfmoord.

De man stapte rond 11.00 uur lokale tijd een café uit. Daar opende hij het vuur op de bezoekers. Twee mannen en een vrouw overleden direct, twee anderen raakten gewond. Een van de gewonden overleed later in het ziekenhuis.

Op zijn vlucht schoot toen een vrouw dood, om er met haar auto vandoor te gaan. De politie vond de terreinwagen van de vrouw later leeg terug. Aan het eind van de middag wist de politie de man te lokaliseren. Toen ze hem vroegen zich over te geven, schoot hij zichzelf door het hoofd. Hij overleed later in het ziekenhuis.

Volgens de bezoekers van het café was de man weggestuurd omdat de man enorme driftbuien had. De man was normaal weggelopen, maar toen hij bij de deur was draaide hij zich om en schoot hij om zich heen. Voor de broer van de schutter  kwam de schietpartij niet als een verrassing. De man was psychisch gestoord, stelt de broer, en kon het niet lang goed gaan met zijn driftbuien.