Amerikaan vrij na dna-onderzoek

Een Amerikaanse oud-politieman is na 13 jaar vrijgekomen omdat hij in hoger beroep toch niet schuldig is bevonden aan de moord op zijn vrouw en twee kinderen. De Nederlandse dna-analist Richard Eikelenboom getuigde in de zaak. Hij vond dna van een andere persoon op het slipje en de trui van de vrouw en een dochter.

De tweede verdachte had al een uitgebreid strafblad en is daarom veroordeeld tot 225 jaar celstraf. Hij beweert dat hij alleen het wapen heeft geleverd waarmee de 49-jarige David Camm zijn vrouw, zoon en dochter zou hebben vermoord.

Verbeterde techniek

Eikelenboom gebruikte een verbeterde techniek om de kleding op dna te onderzoeken. 'De zaak tegen Camm werd zwakker en zwakker naar mate de techniek beter werd', verwijst de advocaat van Camm naar het dna-onderzoek.

Daarnaast speelde het alibi van Camm een belangrijke rol. Op de avond van de moord was hij aan het basketballen. Dat hebben zijn medespelers bevestigd.

Bloedspetters

 

Camm is twee keer aangeklaagd voor de moord op zijn vrouw en hun twee kinderen in september 2000. Hij zou ze hebben vermoord in zijn garage. In de zaak ging veel aandacht uit naar de bloedspetters op het shirt van Camm.

Een reconstructie van de schietpartij zou aan hebben getoond dat het mogelijk was dat de schutter bloed op zijn shirt had gekregen toen hij Camm's dochter doodschoot.

De spetters op het shirt van Camm waren daar echter opgekomen toen hij zich over zijn dochter moest buigen toen hij zijn zoon probeerde te redden.

Niet eerder vertrokken

 

Daarnaast gingen de aanklagers ervan uit dat Camm de gymzaal had verlaten toen hij een potje basketbal aan het spelen was. Zijn medespelers hebben echter altijd beweerd dat hij niet eerder is vertrokken.