Amfetaminelab gevonden na brand in Overasselt

In het Gelderse Overasselt heeft de brandweer donderdagmiddag bij het blussen van een brand een drugslab gevonden. Bij een pand aan de Ewijkseweg werd in twee zeecontainers een professioneel lab aangetroffen voor de productie van amfetamine.

Afwijkende waarden

De brandweer werd gealarmeerd vanwege een brand in een schuur aan de Ewijkseweg. Bij de brand kwam veel rook vrij. Volgens omstanders zou er eerst een harde klap gehoord zijn, mogelijk van gasflessen. Bij een warmtemeting nam de brandweer afwijkende waarden waar bij twee zeecontainers die op het terrein stonden. In de zeecontainers werd een drugslab aangetroffen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Op het erf van het bedrijf is een autogarage en een paardenstal gevestigd.

Zwaarbewapend

Zwaarbewapende agenten hebben het amfetaminelab bewaakt sinds de vondst. Specialisten van de forensische opsporing en LFO-experts waren vrijdag bezig met het onderzoek en de ontmanteling van het drugslab. Het is onbekend wat de omvang van het lab is en of er ook amfetamine of grondstoffen zijn gevonden.

Drugsafval

In de omgeving van het drugslab is twee keer eerder drugsafval aangetroffen. Op 22 januari 2019 werden één straat verderop in de Rotsestraat 25 vaten met drugsafval gevonden. Op 10 oktober 2018 lekte een busje een spoor van negen kilometer aan chemische stoffen door het buitengebied van Overasselt. De vrachtwagen werd uiteindelijk gedumpt in de Nijmeegse wijk De Weezenhof. De politie kon vrijdagmiddag nog niet zeggen of het drugslab verband houdt met deze twee zaken, maar meldt dat dat deel uitmaakt van het onderzoek.