Amsterdam: AT’s grijpen in na ‘dreiging’ (VIDEO) (UPDATE2)

De vier mannen die vrijdagavond door een arrestatieteam van de politie zijn aangehouden op het Marnixplein in het westelijk deel van Amsterdam-Centrum waren onschuldig. Volgens Het Parool dacht de politie dat zij te maken hadden met een bedreiging van een jongen.

Baarsjes

Dat zou zijn gebeurd op de Joost Banckersweg in stadsdeel De Baarsjes in Amsterdam-Oudwest. Ook op de Admiraal de Ruijterweg in Amsterdam-Oudwest is iemand voor niks aangehouden.

Bij de bedreiging zou een vuurwapen zijn gebruikt en getuigen hadden gemeld er vijf personen betrokken in twee auto’s. Daarop zette de politie een zogeheten Rapid Response Team (RRT) in.

De politie doet nog nader onderzoek naar de bedreiging.

Rembrandtpark

Vrijdagavond sloot de politie even na 20.30 ook een deel van het Rembrandtpark in Amsterdam-West af omdat er een schietpartij zou hebben plaatsgevonden. Daar hebben forensische specialisten onderzoek gedaan. Twee mannen van 23 en 27 jaar uit Amsterdam zijn aangehouden op verdenking van vuurwapenbezit en het gebruik daarvan. Voor zover bekend bij de politie raakte er niemand gewond.

Waarschijnlijk hebben beide incidenten niet met elkaar te maken.