Amsterdam heeft koper voor gemeentebordeel

De gemeente Amsterdam heeft een koper gevonden voor het zogenoemde “gemeentebordeel”. In vijf panden met in totaal 19 ramen op de Wallen kunnen prostituees zelfstandig gaan werken. Burgemeester Eberhard van der Laan heeft tegen AT5 gezegd dat het om een ‘partij van zeer onbesproken gedrag’ gaat.

Portemonnee

Van der Laan nog niet zeggen wie de geïnteresseerde partij is maar wel dat deze een ‘zeer grote portemonnee heeft. Tot de koop definitief is en de gemeenteraad geïnformeerd, wil Van der Laan verder niets zeggen over de partij. De gemeente wil prostituees op de Wallen de mogelijkheid bieden om een eigen bordeel te beginnen om zo misstanden in de prostitutiebranche tegen te gaan.

2016

Maar op dit moment zijn er nog onvoldoende sekswerkers die in de panden hun eigen bedrijfje willen beginnen. Van der Laan: ‘Er is een aantal dat heel enthousiast is en een aantal wil graag, maar heeft nog nooit iets gedaan dat op ondernemen lijkt’. Het gaat niet lukken om het project al op 1 juli van start te laten gaan, waarschijnlijk wel op 1 januari 2016.