Amsterdam sluit gokbedrijf Kaatee

De gemeente Amsterdam houdt vast aan de voorgenomen sluiting van het gokbedrijf van Marcel Kaatee op de Wallen. Dat betekent dat  gokhallen Buddy Buddy en Molensteeg 1 binnen vier weken dicht zullen gaan. Dat heeft een woordvoerder van de gemeenten aan Het Parool bevestigd. De gemeente ontneemt Kaatee zijn vergunningen op grond van de Wet bibob (bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur). De gemeente ziet Kaatee nog steeds als een stroman van afperser Willem Holleeder. Dat is zeer opmerkelijk omdat het gerechtshof Kaatee juist heeft vrijgesproken van een enige rol in de afpersingszaak.

Toch blijft de gemeente ervan overtuigd ‘een ernstig gevaar’ bestaat dat Kaatee de hallen voor witwassen van misdaadwinsten. Dat is eveneens opmerkelijk omdat in verschillende onderzoeken is komen vast te staan dat witwassen met automatenhallen allang niet meer mogelijk is en dat witwassen met automaten ook niet aan de orde was in de Zaak-Holleeder. 

De rechtbank in Haarlem heeft vorig jaar juni Jan-Dirk Paarlberg veroordeeld tot 4,5 jaar cel voor het witwassen van zeventien miljoen euro in opdracht van Holleeder. Opvallend genoeg noemde de rechtbank en passant Kaatee wel in dat vonnis hoewel deze door het hof is vrijgesproken van deelname aan witwassen.

Meer in de papieren Parool.