Amsterdammer (34) opgepakt na klopjacht op A4, politie trekt wapens

De politie heeft zaterdagnacht rond 01.10 uur een 34-jarige man uit Amsterdam aangehouden na een achtervolging op de A4 bij Hoogmade. De achtervolging vond plaats na een melding van een illegale gokpartij in Rijswijk waar een mogelijke steekpartij had plaatsgevonden.

Rond middernacht kwam er een melding binnen bij de politie over een mogelijk steekincident in een leegstand pand aan de Veraartlaan in Rijswijk. Agenten troffen daar geen slachtoffer aan, wel renden er opeens enkele personen uit het pand en troffen de agenten nog dertig personen aan in een ruimte met drie pokertafels, fiches en speelkaarten. De identiteit van de mannen en vrouwen werd vastgesteld, waarna ze werden heengezonden.

Een van de mannen die uit het pand wegrenden, startte zijn auto. Een agent trok hierop een vuurwapen en een ander probeerde de man uit zijn auto te trekken. De man gaf echter gas en reed tijdens het wegrijden met zijn auto tegen een been van de agente die licht letsel opliep. De bestuurder reed weg in de richting van de A4 en werd na een achtervolging uiteindelijk ter hoogte van Hoogmade klemgereden en aangehouden. Daarbij trok de politie wederom vuurwapens.

De agente doet aangifte wegens poging doodslag. De goederen die gebruikt zijn bij het illegaal gokken zijn in beslaggenomen. De politie doet verder onderzoek.