Amsterdammer (44) aangehouden na xtc-vangsten op Schiphol

Amsterdammer (44) aangehouden na xtc-vangsten op Schiphol

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag een 44-jarige man uit Amsterdam aangehouden in zijn woning op verdenking van betrokkenheid bij drugssmokkel. Hij wordt ervan verdacht opdracht te hebben gegeven voor de smokkel van drie partijen xtc-pillen van Schiphol naar Gambia, vorige maand.

Bij de aanhouding van de man vond de Marechaussee in zijn woning een grote hoeveelheid drugs, waaronder ruim 18 kilo xtc-pillen.

Gambia

De verdachte opdrachtgever kwam in beeld tijdens een onderzoek van het Drugs Team Schiphol van de Koninklijke Marechaussee, waarbij vorige maand drie mannen werden aangehouden op de luchthaven. Op 17 september werd op Schiphol een man aangehouden die van plan was naar Gambia te reizen met 8 kilo xtc-pillen.

Een dag later werden nog twee mannen aangehouden op Schiphol, die 9 kilo en 10 kilo xtc-pillen wilden smokkelen naar Gambia.

Langer vast

De 44-jarige Amsterdammer die is aangehouden, is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft zijn voorarrest met twee weken verlengd.

Het Openbaar Ministerie doet verder onderzoek naar meer mensen die betrokken zijn bij drugssmokkel. Ook wordt gezocht naar mogelijk andere opdrachtgevers.