‘Amsterdammer’ geliquideerd op Curaçao (VIDEO) (UPDATE2)

Op Curaçao is maandagmiddag lokale tijd een Amsterdamse crimineel vermoord. Dat gebeurde tegenover supermarkt en restaurant Lunapark op de Caracasbaaiweg, oostelijk van het centrum in Willemstad. Een groot aantal mensen was getuige van de schietpartij.


Volgens Het Parool is het slachtoffer de 23-jarige in Amsterdam geboren crimineel Genciël “Genna” Feller. De schietpartij is op video vastgelegd. Twee mannen rennen af op de witte Hyundai waar het slachtoffer op dat moment in zit. Na de moord renden de twee weg in de richting van de Bronsweg.

Feller was van Surinaamse komaf. Het Parool schrijft dat hij in de nacht van 3 op 4 augustus ook al werd beschoten in zijn woonplaats Almere. Hij werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. Het gerucht gaat dat hij verantwoordelijk werd gehouden voor een rip van een partij cocaïne. Mogelijk zat hij ondergedoken op Curaçao.

In een straat in Amsterdam-Zuidoost is dinsdag door onbekenden in de lucht geschoten, aldus de politie. In deze straat woont familie van Feller. Het Parool gaat ervan uit dat deze schoten als een waarschuwing aan het adres van de familie waren bedoeld, en verband houden met de rip. Een Surinaamse drugsdealer zou zijn bestolen.

In de zomer van 2017 moest Feller voor de rechter komen in verband met drie autodiefstallen en een poging tot autodiefstal, gevaarlijk rijgedrag en het verlaten van de plaats van een ongeval.