Amsterdammer in Rotterdam geliquideerd (UPDATE)

De politie heeft woensdagochtend bekendgemaakt dat de man die dinsdagavond rond 18:00 in een Rotterdams restaurant aan de Mathenesserweg geliquideerd werd, een 29-jarige Amsterdammer is. Hij werd door meerdere kogels geraakt en overleed ter plekke. Volgens onbevestigde berichten zou het gaan om een afrekening in het Turkse milieu.

Twee personen

Volgens deze berichten zijn zowel het slachtoffer als de schutter van Turkse komaf. Er stond een witte BMW pal voor het restaurant op de rijweg dubbel geparkeerd. Of het de wagen is van het slachtoffer of dat de wagen van de daders is, wordt onderzocht door de politie. Na de liquidatie is door de politie nog gezocht naar de daders. Deze werden in de (nabije) omgeving niet meer aangetroffen. Volgens ooggetuigen renden er twee personen na de schietpartij uit de zaak, allebei een andere kant op.

Druk

Ooggetuigen laten aan het AD weten dat het vrij druk in de zaak was toen de man werd geliquideerd. De politie spreekt in haar persbericht(en) alleen van dat er personeelsleden in het restaurant waren en dat ze nog niet kon zeggen of er klanten aanwezig waren.