Amsterdammer neergeschoten in Groningen

Een 25-jarige Amsterdammer is gisteravond neergeschoten in Groningen, aldus de politie. Hij werd na medische behandeling aangehouden voor openlijke geweldpleging. Volgens de politie was er zaterdagavond een 'gewelddadige confrontatie' tussen twee groepen. Ook drie mannen uit Appingedam (21, 26 en 28 jaar) werden ingerekend voor mogelijke betrokkenheid bij het schietincident.

Mes

Vlak na het schieten werden op aanwijzing van bewakingspersoneel van het UMCG in Groningen twee mannen uit Appingedam aangehouden. Ook volgde op aanwijzing van een getuige een vierde aanhouding. Een 21-jarige man uit Appingedam wordt ervan verdacht dat hij na het schietincident een mes op de Kruitlaan had verstopt. Het mes werd aangetroffen en in beslag genomen. 

Aanleiding

De Amsterdammer wist na de schietpartij zelf het ziekenhuis te bereiken. Na behandeling van zijn beenwond is hij aangehouden voor openlijke geweldpleging. Wat de aanleiding voor de confrontatie was, is nog onduidelijk. Eén van de Appingedamsters is lid van motorclub Satudarah, terwijl de twee andere verdachten lid zijn van de supportclub van Satudarah. 

Sporenonderzoek

Alle verdachten werden in een cel ingesloten. Zij worden vandaag gehoord over hun betrokkenheid. De politie heeft ter plekke in de Kruitlaan een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. Ook onderzoekt de politie wat de achtergrond van de confrontatie kan zijn geweest. De politie sluit meer aanhoudingen in deze zaak niet uit.