Amsterdammer vast voor poging liquidatie

De politie blijkt dinsdagavond een 25-jarige Amsterdammer te hebben aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij een poging liquidatie, in de nacht van 2 op 3 mei aan de Johanna Reynvaanstraat in Amsterdam-Slotervaart.

Comeniusstraat

De politie meldt dat de man rond 23.30 op de Comeniusstraat, ook in Slotervaart, door een arrestatieteam is aangehouden. Vorige week kreeg de politie rond 01.15 meldingen van schoten op Reynvaanstraat. Politiemensen constateerden op de locatie dat er een auto stond met daarin meerdere kogelgaten. Op straat werden hulzen aangetroffen.

Camerabeelden

In de omgeving werden direct twee mannen aangehouden. Een derde man meldde zich die nacht in een andere stad bij de politie. Hij bleek lichtgewond te zijn en vermoedelijk het doelwit. De drie mannen werden na verhoor heengezonden.

Er is een uitgebreid onderzoek gaande naar de achtergronden en betrokkenen. Op camerabeelden is te zien dat rond het tijdstip van het schietincident meerdere mensen over de Johanna Reynvaanstraat lopen en rijden.

De dinsdag aangehouden verdachte zit in alle beperkingen, wat betekent dat hij met niemand anders dan zijn advocaat contact mogen hebben.