Amsterdammer verdacht van twee moorden

De 44-jarige Sjonnie W. die verdacht wordt van betrokkenheid bij de verdwijning en mogelijke dood van Sabrina Oosterbeek (foto), zou ook verantwoordelijk zijn voor de moord op Mirella Mos. Het stoffelijk overschot van de 30-jarige Roemeense vrouw werd op 15 november 2004 onder een boom in een aantal vuilniszakken door de milieupolitie aangetroffen. 

Mos zou zo nu en dan als prostituee hebben gewerkt in Nederland. De vrouw werd voor het laatst op 7 november 2004 gezien aan het Spreeuwenpark in Amsterdam Noord.

Diemen

Ruim een week later trof een medewerker van de milieupolitie de vuilniszakken met haar lichaam aan. Vermoedelijk stonden de zakken er al sinds 10 november. Mos reed in een blauwe Daewoo met een Pools kenteken, die de politie later verlaten aantrof in de Johan Cousselstraat in Diemen. Sjonnie W., huisschilder uit Amsterdam, had met enige regelmaat contact met de Roemeense prostituee, ook vlak voor haar dood. De twee zouden een soort relatie met elkaar hebben gehad. Bij haar lichaam werden meerdere dna-sporen aangetroffen, ook van W. Maar mede omdat W. en Mos een soort relatie met elkaar hadden, werd dat niet als heel verdacht beschouwd. Er werd bovendien meer dna gevonden bij haar lichaam, dat níet aan W. was te koppelen. W. was in deze oude zaak dan ook nooit eerder verdachte. Wel werd hij destijds meerdere keren als getuige gehoord.  De zaak werd tot op heden nooit opgelost.

Fiets

De eveneens 30-jarige Sabrina Oosterbeek verdween op 8 maart van dit jaar. Ze ging haar fiets verkopen en kwam nooit meer thuis. De fiets is na een tip terug gevonden. Sabrina Oosterbeek woonde al jaren in de flat Geldershoofd in Amsterdam-Zuidoost. Ze was verslaafd aan drugs, maar relatief ging het goed met haar. Ze had goed contact met haar familie. In de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 maart verliet ze om ongeveer 02.45 haar woning. Ze zei tegen haar vriend alleen dat ze een afspraak had om haar fiets te verkopen. Tussen 02.00 en 04.00 heeft ze volgens de politie nog een aantal telefoongesprekken gevoerd, ook met personen die bekenden zijn van de politie. Eind juni werd W. aangehouden.

Volgens Het Parool kenden W. en Oosterbeek elkaar en hadden ze zo nu en dan seks. Op de nacht van haar verdwijning had Oosterbeek en W. in ieder geval telefonisch contact. Oosterbeek zou in de nacht dat zij voor het laatst werd gezien reeds zijn vermoord. Sjonnie W. ontkent iets met beide zaken te maken te hebben.

Zie ook:

Wat gebeurde er met Sabrina Oosterbeek?