Amsterdammers aangehouden om hard drugs-transporten

De Amsterdamse politie meldt dat er dinsdagmorgen twee Amsterdammers (van 62 en 69 jaar) zijn aangehouden die worden verdacht van internationale handel in hard drugs. Ze zouden verantwoordelijk zijn voor een groot aantal transporten naar Denemarken, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Aarhus

De actie was een gezamenlijke operatie van de Landelijke Eenheid en de recherche in Zeeland West Brabant. Er vonden drie doorzoekingen van woningen plaats, waaronder één in België. De actie vond mede plaats op basis van een rechtshulpverzoek vanuit de politie in het Deense Aarhus. Daar was om aanhouding en overlevering verzocht van één van de twee verdachten.

De politie zegt dat de twee cocaïne, hasj, amfetamine naar Denemarken, Zweden en het Verenigd Koninkrijk vervoerden.

Almere

De aanhoudingen en doorzoekingen zijn ook een voortvloeisel van het onderzoek naar het transport van 58 kilo cocaïne naar Engeland in januari van dit jaar waarbij leden van het No Surrender chapter Almere betrokken waren. Deze leden werden tijdens een grootschalige actie op 15 mei van dit jaar aangehouden vanwege hun betrokkenheid bij dit transport. Zij bevinden zich nog steeds in voorlopige hechtenis.