Amsterdammers aangehouden bij plofkraak Twello

De politie Oost-Nederland heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in Twello vijf mannen aangehouden die na een plofkraak een naburig huis invluchtten. De politie onderzoekt of de mannen mogelijk verantwoordelijk zijn voor meerdere plofkraken.

De melding van de plofkraak in Twello kwam om 04.00 binnen bij de politie. Aan de Dorpsstraat bleken twee pinautomaten tot ontploffing te zijn gebracht. De ravage bij het bankgebouw was groot. Getuigen zagen dat de verdachten er op scooters vandoor gingen.

Kort na de plofkraak hield de politie in een woning in Twello vijf verdachten aan. In de woning werd onder andere de buit van de plofkraak aangetroffen. Alle vijf de mannen zijn aangehouden en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Het zijn twee mannen van 31 en 44 uit Twello, een 24-jarige man uit Amstelveen, een 27-jarige man uit Amsterdam en een 26-jarige man uit Diemen. Zij zullen worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie is nog op zoek naar de twee (motor)scooters die bij de kraak gebruikt zijn. Ook sluit de politie niet uit dat er een bestelbusje is gebruikt.

Het is de derde keer in kort tijd dat de politie plofkrakers aanhoudt in een pand in de buurt, waar ze hoopten te schuilen. De afgelopen weken gebeurde dat in Soest en in Duitsland. Zie ook:

Plofkrakers denken slim te zijn