A’dammers verdacht van liquidatie Antwerpen

De politie in Antwerpen is vier jaar bezig met een onderzoek naar onder meer enkele Amsterdammers in verband met een liquidatie van een Colombiaan en een ontvoering van een Griek. Het lichaam van de Colombiaan (foto) werd in 2010 verkoold in de bossen gevonden.

Beeld: Parool

Het lichaam had bijtwonden en zou twee weken eerder zijn vermoord. Na maanden werd hij geïdentificeerd: het gaat om de Colombiaanse crimineel Obrison Cartagena Correa (31 jaar). Volgens Het Parool is het onderzoek gericht op de diefstal van een lading drugs uit de haven van Antwerpen.

Colombiaan overgevlogen

De tweehonderd kilo coke zou door een groep Amsterdammers zijn ingevoerd vanuit Zuid-Amerika, maar is in de haven van Antwerpen verdwenen.De Belgische justitie denkt dat in eerste instantie een Belgisch-Griekse kroegbaas verantwoordelijk werd gehouden voor de verdwijning van de partij, omdat hij de partij zou afhalen.

Correa zou uit Colombia zijn overgevlogen om de Griek onder druk te zetten. Ook komt een Nederlander die in de Dominicaanse Republiek woont over als 'tolk'. De Griek weet Correa te overtuigen dat hij de drugs niet heeft, waarna de Colombiaan de Amsterdammers uithoort. Die zouden hem hebben doodgeschoten, gedumpt en in brand gestoken.

'Justitie verandert verhaal steeds'

Eén van de Amsterdamse verdachten zit nog vast. Een ander is na zestien maanden voorarrest vrijgelaten, meldt Het Parool. Volgens de advocaat van de inmiddels vrijgelaten verdachte verandert justitie de scenario's steeds als blijkt dat de oude verklaringen niet meer kloppen.