Amsterdams record: bijna 13 miljoen cash onderschept

De politie Amsterdam zegt dat ze donderdag 12 september ruim 12,8 miljoen euro in beslag heeft genomen in een onderzoek naar grootschalige cocaïnesmokkel door onder meer een Colombiaanse vrouw. In totaal zijn zeven verdachten aangehouden.

Colombia

Het zijn twee mannen uit Albanië, een man en twee vrouwen uit Colombia, een man uit Nieuw-Zeeland en een man uit Marokko. Arrestatieteams hebben de verdachten op vier locaties in Amsterdam aangehouden. Bij doorzoekingen in vijf woningen troffen rechercheurs de ruim 12,8 miljoen euro aan.

De politie kwam de groep op het spoor na informatie dat Colombianen zich bezig zouden houden met de invoer en het verhandelen van cocaïne vanuit Colombia naar Nederland. De recherche kreeg na onderzoek de verdachten in beeld. Onder hen ook een in Amsterdam verblijvende 52-jarige Colombiaanse vrouw, die volgens justitie een leidinggevende rol vervulde.

Dure panden

Olivier Dutilh, chef van de regionale recherche in Amsterdam, spreekt van één van de grootste vangsten van cash geld ooit in Nederland en dat de verdachten zich ophielden in ‘veel dure panden’. De politie zegt dat mogelijk meer verdachten worden aangehouden.

Drie verdachten zijn op vrije voeten. Vier zijn inmiddels door de raadkamer van de rechtbank voor 90 dagen in voorlopige hechtenis genomen.