Amsterdamse makelaar verdacht van witwassen

De Amsterdamse makelaar Puck Le C. (44) wordt vervolgd voor het witwassen van ruim drie ton. Volgens het Openbaar Ministerie zou ze woningen hebben verhuurd aan criminelen. Volgens het OM zou Le C. hebben moeten weten dat het cash geld dat ze ontving als huuropbrengst voor 29 panden afkomstig was van misdrijven. 

Dat meldt het Parool vandaag.

Via twee bedrijven beheert Le C. een flink aantal panden in Amsterdam. Voor de eigenaren zoekt ze huurders, regelt ze de administratie en int ze de huuropbrengst. Volgens justitie maken criminelen gebruik van de woningen die Le C. beheert. Zo zijn er in de door haar beheerde panden drugs en wapens gevonden.

Osman V.

Het Openbaar Ministerie denkt dat de 42-jarige Bosniër Osman V. veel buitenlandse huurders aanbrengt voor Le C. Een observatieteam van de politie ziet in mei van dit jaar dat de Bosniër 24.000 euro cash overhandigt aan Le C. Justitie beschouwt Le C. als een ‘facilitator’, iemand die criminelen in staat stelt de wet te ontduiken. Osman V. wordt verdacht van het witwassen van 2 miljoen euro die in april 2015 werd aangetroffen in een hotelkamer in Bos en Lommer (foto).

Loonstrookjes

Volgens de advocaat van Puck Le C. is er geen bewijs tegen zijn cliënte. Hij stelt tegenover het Parool: ‘Er is al geen enkel bewijs dat het geld van misdrijven afkomstig was, laat staan dat mijn cliënte dat had moeten weten. Zij is juist diegene die alles keurig administreerde, die altijd vroeg naar loonstrookjes en andere documenten. Bovendien is er tegen geen van de huurders een verdenking van witwassen, dus het is onbegrijpelijk dat het OM wel mijn cliënte vervolgd.’