Nederlandse misdaad de wereld over

Het nieuws van het afgehakte hoofd dat gisterochtend is gevonden op de stoep bij shisha-lounge Fayrouz in Amsterdam, is de hele wereld over gegaan. Met lichte verbijstering berichten de buitenlandse media over de ‘lugubere vondst’.

In Engeland hadden de sites van de grote dagbladen het nieuws al snel opgepikt, in eerste instantie vaak met een standaard afbeelding van de Amsterdamse grachten. Vaak werd verwezen naar het nieuws in De Telegraaf. De Dailymail maakte ook een bericht dat het filmpje met het hoofd op internet en de sociale media circuleerde. De krant baseerde haar berichten op die van het AD en Het Parool. Op de site van de Mirror is een korte reportage te zien met daarin het hoofd onzichtbaar gemaakt.

Duitsland

In Duitsland was met name de site van sensatiekrant Bild opvallend ingetogen in de berichtgeving, met een kleine foto. Ook de Berliner Zeitung en Der Spiegel hadden artikelen over de liquidatie van Nabil Amzieb. De Oostenrijkse en Zwitserse kranten berichtten ook over de zaak.

Opvallend is dat de grote Italiaanse kranten het nieuws niet brengen. De Corriere della Sera, La Repubblica, Il Messagerro, Il Giornale, ze laten het allemaal links liggen.

In Frankrijk daarentegen is er wel uitgebreid aandacht voor de zaak van het afgehakte hoofd, onder andere in Le Parissien en Le Figaro. In Spanje besteden de grote krantensites van El Pais en El Mundo aandacht aan de gruwelijke vondst. Vooral het artikel in El Mundo is omvangrijk.

Ook buiten Europa

Ook buiten Europa was er berichtgeving over de zaak, zoals in Australie en de Verenigde Staten (onder andere in de Washington Post, Fox, NBC, etc.)

De inhoud van de artikelen is in alle buitenlandse media ongeveer gelijk en geeft accuraat het Nederlandse nieuws weer.