‘Amsterdamse mogelijk ontvoerd door criminelen’ (UPDATE2)

De landelijke recherche heeft aan verschillende media bevestigd dat de verdwijning van de Amsterdamse Naima Jillal (52) waarschijnlijk verband houdt met een conflict in de onderwereld.

In Opsporing Verzocht werd de zaak dinsdagavond aangekaart. Jillal is sinds zondag 20 oktober verdwenen op de Amsterdamse Zuidas. Ze is op die avond  rond 21.30 in een donkere auto gestapt op de kruising van de Gustav Mahlerlaan met de Leonard Bernsteinstraat, bij de Albert Heijn To Go. Dat was vlakbij haar woning,

Het Parool schrijft dat Jillal ‘volgens bronnen’ is gelieerd aan groepen die actief zijn in de grootschalige drugshandel. De Telegraaf schrijft dat Jillal een relatie zou zijn van Roger “Piet Costa” P. (47) die door de politie in verband is gebracht met grootschalige handel in cocaïne. Of er sprake is van een ontvoering is niet duidelijk. In Opsporing Verzocht zei de politie rekening te houden met een misdrijf.

Naima Jillal is ongeveer 1,65 meter lang en heeft steil, donkerbruin haar. Ze droeg die avond een grijze, driekwart lange jas met daaronder zwarte kleding.