Pakjes-dealers in taxi met grote klantenkring

Een rechercheteam van de politie Amsterdam heeft recentelijk vijf Amsterdammers aangehouden op verdenking van dealen van pakjes cocaïne, per taxi. In een woning in Amsterdam-Zuidoost werd uiteindelijk de handelsvoorraad gevonden.

Zeven auto’s

Bij huiszoekingen vonden de rechercheurs 288.000 euro aan contant geld. Er zijn zeven auto’s, ruim twaalf kilo cocaïne en tassen vol xtc-pillen in beslag genomen. De mannen zijn door de rechtbank gevangen gezet.

Pakjes

De politie kwam drie drugskoeriers van 32, 29 en 28 jaar op het spoor, omdat één van hen met zijn taxi drugs bleek af te leveren, meestal pakjes cocaïne van een gram. De verdachten zouden wekelijks ongeveer vijfhonderd bestellingen afleveren, van uit minimaal één pakje cocaïne van 50 euro. De politie spreekt van een weekomzet van minstens 25.000 euro. Ze hadden de beschikking over ‘een aanzienlijke klantenkring’.

Opdrachtgevers

Het onderzoek naar de drie drugskoeriers bracht ook hun twee opdrachtgevers in beeld, een 38-jarige man uit Amsterdam-West en een 28-jarige man uit Amsterdam-Buitenveldert. Nadat de rechercheurs voldoende aanknopingspunten hadden, deden ze zoekingen op vijf adressen, waar geen voorraad werd gevonden.

Balkon

Een nader onderzoek naar de 38-jarige verdachte zette de rechercheurs op het spoor van een woning in Amsterdam-Zuidoost. Toen ze daar aanbelden gooide de 50-jarige bewoonster nog snel een koffer van het balkon. Die koffer bleek gevuld met cocaïne, xtc-pillen en een automatisch vuurwapen. In de woning vonden de rechercheurs nog veel meer drugs: ongeveer twaalf kilo cocaïne met een straatwaarde van ongeveer een half miljoen euro.

De politie vermoedt dat de vrouw zorg droeg voor het handelsklaar maken van de drugs. Ook de vrouw is aangehouden maar de raadkamer van de rechtbank heeft haar in afwachting van het strafproces op vrije voeten gesteld.