Amsterdamse politie arresteert drietal na wilde achtervolging

De Amsterdamse politie heeft donderdagavond drie mannen aangehouden die verdacht worden van het stelen van een personenauto. Dat gebeurde na een wilde achtervolging en een zoektocht met onder meer de politie-helikopter door delen van Amsterdam-West en drie snelwegen.

Rond 19.15 wilden agenten op de Ookmeerweg, aan de westrand van Amsterdam-Osdorp een auto met vier inzittenden controleren. De bestuurder negeerde stoptekens. De vluchtende auto reed naar een oprit van de A9, nam vervolgens de A4 en sloeg weer af naar de A10. Daarbij werden volgens de politie snelheden van 200 kilometer per uur bereikt. In een bocht op de A9 raakte de auto bijna van de weg.

Een getuige zegt tegen AT5 dat vluchtauto een witte Golf GTI was en dat er een arrestatieteam vlak achteraan reed. De Golf nam een afslag van de westelijke ring A10 en op de Fregelaan, in de buurt van het Delflandplein en het WFC, kwam de auto tot stilstand. Daar vluchtten de mannen te voet. Er werden er uiteindelijk drie aangehouden, onder meer op de Heemstedelaan. Een vierde man, in een geel shirt, wist te ontkomen.