Rotterdamse politieman aangehouden en verdacht van grooming (UPDATE)

De politie heeft deze week een 28-jarige medewerker van de politie-eenheid Rotterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van uitlokken van seks met minderjarigen en het schenden van zijn ambtsgeheim. In Amsterdam werd deze week een politieman opgepakt voor corruptie.

Grooming

De man wordt specifiek verdacht van grooming. Dat is een digitale vorm van kinderlokken. Er is sprake van grooming als een volwassene online contact legt met een kind, met de intentie om dat kind te ontmoeten met het doel om seksueel misbruik te plegen of kinderpornografische afbeeldingen te produceren.

De medewerker is donderdag voorgeleid en blijft twee weken langer vastzitten. Hij is buiten functie gesteld. Het onderzoek naar de man staat onder leiding van het Openbaar Ministerie en wordt uitgevoerd door de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten van de Rotterdamse politie.

Amsterdam

De Rijksrecherche heeft afgelopen maandag een 30-jarige agent van de politie-eenheid Amsterdam aangehouden in een onderzoek naar corruptie, aldus het Openbaar Ministerie in Amsterdam. De man wordt verdacht van schending van zijn geheimhoudingsplicht, computervredebreuk en omkoping.

Justitie denkt dat de man informatie uit de politiesystemen aan criminelen heeft verstrekt. Hij deed dat vermoedelijk tegen betaling.

De man is na zijn aanhouding verhoord en vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank in Zwolle. Hij is nu voor twee weken in bewaring gesteld.