Amsterdamse rapper bekent Duitse plofkraak

De Amsterdamse rapper Eves Laurent heeft bekend dat hij een plofkraak heeft gepleegd in Duitsland. Volgens Het Parool deed hij dat tijdens een eerste zitting in de rechtbank in Wiesbaden. De plofkraak bij een geldautomaat in Mainz gebeurde in de nacht van 3 op 4 mei van dit jaar.

Gasflessen

Jeff A., bekend onder zijn artiestennaam Eves Laurent, en een mededader maakten gebruik van gasflessen die werden opgeblazen. A. wordt ervan verdacht dat hij met een koevoet de pinautomaat openbrak en een ontstekingslont plaatste. Zijn mededader Randy R. (24) zou de gasflessen hebben aangesloten.

Audi

Na de explosie zijn de daders weggevlucht in een gestolen Audi. Die kwam in botsing met een auto. De vluchtwagen van A. en een medeverdachte liet volgens de politie daarna een oliespoor achter waarna ze werden aangehouden in een garagebox.

A. zou de Duitse rechter tijdens de zitting hebben verteld dat hij hoopte op een buit van enkele tienduizenden euro’s. Er was slechts 1900 euro buitgemaakt. Hij zei dat zijn familie geld nodig had voor een ziek familielid. Volgende maand krijgen de verdachten de eis te horen.

Fellas

Eves Laurent is lid van de rapgroep De Fellas, uit Amsterdam-Zuidoost. Volgens Het Parool was er in november 2017 een inval in de studio van de platenmaatschappij van De Fellas en trof de politie er en paar honderd gram cocaïne.

Eves Laurent werkte veel samen met bekende Nederlandse rapartiesten.

A. en R. kregen in 2014 twintig en vijftien maanden cel voor het voorbereiden van een woningoverval in Lelystad.