Amsterdamse rapper vast voor Duitse plofkraak (VIDEO)

De Amsterdamse rapper Eves Laurent (foto) is een van de verdachten die is aangehouden voor een plofkraak in het Duitse Wiesbaden. Dat hebben meerdere bronnen aan Crimesite bevestigd. De verdachten werden kort na de plofkraak in Duitsland opgepakt. De rapper heeft eerder vast gezeten. 

De politie kon de verdachten makkelijk inrekenen, nadat ze op hun vlucht waren gecrasht. De Audi waarin ze reden kon wel verder, maar de ernstig beschadigde auto viel veel mensen op. Bovendien lekte de Audi olie, zodat de Duitse politie gemakkelijk een spoor kon volgen. Dat leidde uiteindelijk naar een garage en de 2 verdachten op enkele kilometers van de plaats delict. De plofkraak vond plaats bij een filiaal van de Commerzbank in Wiesbaden. In de Audi vond de politie enkele gasflessen.

De Fellas

Eves Laurent werd bekend met De Fellas. Kort geleden bracht hij zijn Rosé-EP uit, onder andere in samenwerking met KM, Frenna, Zefanio en Dopebwoy. De rapper wilde zich meer gaan toeleggen op zijn solo-activiteiten. Eerder zei hij in een interview met radiozender FunX: ‘Vastzitten kan geen motivatie zijn om te schrijven. Je moet altijd schrijven. Maakt niet uit waar je bent.’

Hieronder het interview met FunX en daaronder een reportage uit Wiesbaden over de plofkraak (in Duits):