Amsterdamse recherche te kijk gezet

Edwin de Roy van Zuidewijn heeft stiekem video-opnames gemaakt van zijn verhoor door de Amsterdamse politie, twee weken geleden. Hij werd toen gehoord omdat er een aanslag op het Spaanse koninklijk huis op handen zou zijn en de politie vermoedde dat De Roy daar meer van wist. De politie was getipt door paparazzo Frank Buis, een freelance cameraman die o.a. voor AT5 werkt. Hilarische video na de break.

 

De Roy van Zuidewijn (de voormalige echtgenoot van Prinses Margarita)  zou tegen Buis hebben gezegd dat er een aanslag zou worden gepleegd in Brussel, tijdens het huwelijk van Prins Carlos en Annemarie Gualtherie van Weezel. Leden van het Spaanse koninklijk huis zouden daarvan het doelwit zijn. Daags voor de plechtigheid ging de politie op zoek naar De Roy, ondermeer bij zijn moeder en zijn zus. De Roy was woedend over de hele gang van zaken en laat dat in het verhoor duidelijk blijken. Hij zet de Amsterdamse recherche en cameraman Buis ongekend voor schut.

Uiteindelijk is er niets gebeurd tijdens het huwelijk en waren er niet eens Spaanse koninklijke gasten aanwezig. Cameraman Buis werd berispt door de hoofdredactie van AT5 omdat hij zonder overleg de politie had getipt.