Amsterdamse ‘Sam’ gezocht voor moord Enschede

De recherche in Endschede zoekt een Amsterdammer met de naam ‘Sam’ in verband met de moord op Joey Moes (foto), op 17 december 2014 in Enschede. In Opsporing Verzocht is er dinsdag veel aandacht voor de zaak. Er is een beloning uitgeloofd van 10.000 euro.

Vrijheid

Moes is ‘s avonds op 17 december van korte afstand door het hoofd geschoten op de Zonstraat in Enschede en overleed ter plaatse. Nog dezelfde nacht werden in het centrum van Amsterdam drie verdachten aangehouden. Twee van hen werden al korte tijd later in vrijheid gesteld.

Sam

Van de laatste verdachte, Diego U. een 31-jarige man uit Enschede, werd afgelopen week de voorlopige hechtenis opgeheven. De politie verdenkt U. – waarmee Moes een conflict had over een partij harddrugs – van betrokkenheid bij de gewelddadige dood. U. heeft echter verklaard dat niet hij maar een voor de politie nog onbekende persoon genaamd ‘Sam’ mogelijk betrokken zou zijn bij de dood van Joey Moes. Deze Sam zou afkomstig zijn uit het Amsterdamse stadsdeel Bos en Lommer.

Reconstructie

In de uitzending zal een reconstructie te zien zijn van de laatste weken van Joey Moes in aanloop naar de fatale avond van woensdag 17 december. Hierbij worden ook bewakingsbeelden getoond waarop de nu 31-jarige U. te zien is. Ook wordt in de uitzending een compositietekening van de nog onbekende Sam getoond die op aanwijzing van deze verdachte is gemaakt.

Wapen

Het wapen waarmee Joey Moes om het leven is gebracht is niet gevonden. In de uitzending zal meer informatie over dit wapen worden gegeven. Misschien dat dit wapen door iemand is gevonden maar nog niet in verband werd gebracht met de moord op Joey Moes. Voor de tip die leidt tot de oplossing van dit misdrijf heeft de hoofdofficier van Justitie van het Parket Oost-Nederland inmiddels een beloning van 10.000 euro uitgeloofd.