Amsterdamse “serieverkrachter” ontkent

De man die verdacht is van het verkrachten van meerdere jonge vrouwen in Amsterdam heeft ontkend dat hij deze delicten heeft gepleegd. Dat bleek tijdens de zitting voor de Amsterdamse rechtbank. Mustafa A. (34) zou eind januari binnen een week drie vrouwen hebben verkracht.

Mes

De vrouwen werden volgens de politie steeds achtervolgd toen ze op weg naar huis waren na het uitgaan, vanaf het Leidseplein of het Museumplein. Het Openbaar Ministerie heeft A. ervan beschuldigd dat hij voorafgaand aan de verkrachting zijn slachtoffers mondeling bedreigde met een mes en ook met de dood. Justitie loofde een beloning van 12.500 euro uit voor de gouden tip in de zaak. Awakenings-oprichter Rocco Veenboer verdubbelde dat bedrag.

Belwinkel

Eén vrouw is op de Wenkebachweg verkracht. Andere verkrachtingen vonden plaats in de Maassluisstraat en bij de Sloterplas. Mustafa A. is aangehouden nadat hij werd herkend op beelden die de politie vrijgaf. Hij was onder meer gefilmd in een belwinkel toen hij een telefoon van één van zijn slachtoffers probeerde te verkopen. Zijn dna is bij alle drie de slachtoffers aangetroffen.

De voorlopige hechtenis van de verdachte is door de rechtbank met drie maanden verlengd.

Zie ook:

Verkrachter sloeg driemaal toe in Amsterdam (VIDEO)