Amsterdamse tieners opgepakt voor schietpartij

Twee Amsterdamse tieners van 17 en 18 jaar zijn zondagnacht opgepakt op de A2 bij Den Bosch. Ze worden verdacht van het beschieten van het huis van “wonderbelegger” Rob van den B. aan de Shakespearelaan in Eindhoven. Van den B. werd eerder veroordeeld voor witwassen en fraude. 

Bij hun aanhouding hadden de tieners een vuurwapen bij zich.

Kogelhulzen

Bij de woning aan de Shakespearelaan werden 21 kogelhulzen gevonden. De gevel raakte beschadigd. Ook sneuvelde een ruit. Rob van den B., oorspronkelijk afkomstig uit Gemert, woonde sinds kort niet meer in het huis.

Nachtclub

Van den B. werd in 2013 gearresteerd en later veroordeeld. Hij heeft tientallen mensen gedupeerd die via hem hadden belegd. Er zou in totaal voor 9 miljoen euro zijn verdwenen. Van den B. stopte onder andere een flinke som geld in een nachtclub van zijn partner. Ook kocht hij peperdure auto’s. Nadat hij in 2014 vrij was gekomen, ging hij volgens het Eindhovens Dagblad geld investeren van figuren uit de Brabantse onderwereld.

Witwassen

Vorig jaar werd de “wonderbelegger” veroordeeld voor witwassen, valsheid in geschrifte en beleggen zonder vergunning. Hij werd toen veroordeeld tot één jaar cel, waarvan 6 maanden voorwaardelijk.