Anabolen met paar muisklikken in huis

Verslaggevers van het Eindhovens Dagblad hadden na een paar klikken op internet zomaar een voorraadje anabole steroïden in huis. De krant deed onderzoek na berichten vanuit de Brabantse  verslavingszorg dat het gebruik van anabole steroïden door jongeren zorgen baart.

Injectienaalden

In september meldde verslavingszorginstelling Novadic-Kentron dat steeds meer Brabantse jongeren anabolen steroïden gebruiken, in de hoop op een groter en aantrekkelijker lichaam. Op straat worden geregeld injectienaalden en ampullen achtergelaten.

Spierversterkers

Illegale verkoop van anabolen en andere doping heeft in Nederland niet een hele hoge prioriteit bij politie en Openbaar Ministerie.

Op Google zoeken naar ‘anabolen steroïden kopen’ en bestellen is zeer effectief en het assortiment is ruim. Drie weken een de bestelling lag er een voorraadje spierversterkers (boldeone en methandrostenolone) in de bus. Een andere bestelling was er al na een dag.

Dosering

De Dopingautoriteit Nederland waarschuwt. Het is lang niet zeker dat er in de ampullen de middelen zitten die op de verpakking staan. Ook de dosering kan afwijken. Een slotte bestaat de kans op vervuilingen met gif.