Anatomie van het moorden

Wie wil weten hoe drugskartels in Mexico het routinematig ontvoeren, doden en martelen in elkaar steken kijkt naar de dvd Kamer 164. Een voormalig sicario (moordenaar) van een kartel in Ciudad Juárez vertelt hoe hij vele tientallen mensen heeft vermoord, gemarteld en in stukken gesneden, soms na levend koken. In kamer 164 van een motel bedekt hij zijn gezicht en start een verhaal over 20 jaar drinken, snuiven, neuken, en moorden. 

Ontluisterend is zijn verhaal over de corruptie: 'Als we iemand gingen ontvoeren, belden we eerst de politie. We zeiden dan bijvoorbeeld: haal van 10.00 tot 10.45 in die en die buurt alle surveillance van de straat.'

En: 'de president heeft vlak onder zich een laag naaste adviseurs. Die zijn gekocht door de kartels.'

In zijn studententijd reed hij voor veel geld auto's met inhoud over de grens. Maar uiteindelijk meldde hij zich – voor het kartel – bij de politieacademie. Hij schat dat in zijn deelstaat Chihuahua jaarlijks 50 van de 300 afgestudeerde kadetten rechtstreeks in dienst zijn van een drugskartel. Hij kreeg zelfs training van de FBI terwijl hij in zijn vrije uren moordopdrachten regisseerde. 

Gedetailleerd vertelt hij over de wijze waarop een executie of ontvoering in zijn werk gaat (met vijf auto's). Hoe onthoofden moet gebeuren na het sterven, (geen bloedverlies, anders schoonmaken). En hoe hij in dezelfde kamer 164 iemand die geld schuldig was gijzelde en intimideerde.

Hoe onder de vele safe houses massagraven worden ingericht.

Tijdens een wurging in een motel krijgt hij plotseling opdracht het slachtoffer weer tot leven te wekken, daartoe staat binnen vijf minuten een dokter in de kamer. Maar na re-animatie komt een telefoontje dat de executie toch door moet gaan, zie de trailer onder.

Hij stopte op zeker moment met drinken en snuiven en kreeg toen alleen nog opdracht auto's te wassen. Hij kon niet meer moorden en zijn leven werd gevaarlijk. Hij dook hij met vrouw en kind onder. Er staat nog een prijs van 250.000 dollar op zijn hoofd.

{youtube}5jNTZmGb6x8{/youtube}

De dvd is Nederlands ondertiteld.