‘Angel liet bomaanslag plegen’

De Duitse Hells Angels-baas Frank Hanebuth heeft meegewerkt aan een bomaanslag in Bayern. Dat zou blijken uit documenten van de Spaanse justitie die de NDR en Spiegel Online in bezit hebben. Hanebuth zit momenteel in Madrid in voorlopige hechtenis op verdenking van afpersing en witwassen. Hij werd met 24 anderen deze zomer aangehouden op Mallorca.  

Hanebuth zou de drijvende kracht zijn geweest achter bedreigingen en aanslagen op een oplichter en diens familie. Deze Christian H. uit Bayern zou meer dan 11.000 mensen hebben opgelicht voor 138 miljoen euro. Eén van de slachtoffers zou Hanebuth hebben ingeschakeld als incassobureau. Onbekenden vielen H. met messen aan, besmeurden zijn woningen met dieren kadavers en op 28 maart 2013 plaatsten onbekenden een explosief onder de auto van een nicht van H. die overigens wel ontplofte maar niemand verwondde.

De Duitse advocaat van Hanebuth gaf geen commentaar omdat hij de stukken nog niet vertaald had gelezen. Maar hij achtte het 'ondenkbaar' dat zijn cliënt bij deze zaken betrokken zou zijn.  De Spaanse advocaat van Hanebuth geeft ook geen commentaar. Hanebuth zelf heeft de afgelopen maanden te kennen gegeven onschuldig te zijn.