Annecy: broer wordt weer verhoord

De broer van Saad al-Hilli, een van de slachtoffers van de viervoudige moord bij het Meer van Annecy, is opnieuw gehoord door de Britse politie. Dat heeft een bron die dichtbij het onderzoek betrokken is bevestigd aan Franse media. De broer werd vlak na de moord in september ook al verhoord door de politie omdat de broers ruzie zouden hebben.

Bij de viervoudige moord kwamen naast Saad al-Hilli zijn vrouw en schoonmoeder om het leven. Ook werd een fietser omgebracht. De dochters van Al-Hilli overleefden de schietpartij ternauwernood. De oudste dochter was zwaargewond, de jongste overkwam niks omdat zij zich verstopt had onder de rok van haar moeder.

Een belangrijk aanknopingspunt in het onderzoek naar de viervoudige moord is de erfenis van de vader van de broers Al-Hilli. De vader overleed enkele maanden voor de schietpartij en liet ruim een miljoen euro na. Die stond op een Zwitserse bank, waar de familie Al-Hilli net voor de schietpartij was geweest.

De politie dacht aanvankelijk dat de broers grote ruzie hadden over de erfenis, maar na verloop van tijd leek de broer die vermoedens te hebben weggenomen.

Waarover de broer nu wordt verhoord, is niet duidelijk, maar volgens diverse Franse media heeft hij geen duidelijk alibi. Hij zou vrijwel geen details kunnen vertellen over waar hij zich ophield ten tijde van de moord. Het verhoor zou uitgebreid zijn voorbereid in samenwerking met Franse rechercheurs.

De politie zegt in een officieel statement dat er ‘regelmatig’ contact is met de broer omdat hij een nabestaande van een van de slachtoffers is. Er wordt benadrukt dat hij nooit is gearresteerd of als verdachte is beschouwd.

Lees ook:

Annecy: politie heeft verdachte op het oog

Annecy: ‘Fietser had problemen met erfenis’

Annecy: ‘1 miljoen van Saddam Hussein’

Annecy: onderzoekers denken aan psychopaat

Overlevende Annecy: fietser eerst vermoord