Annecy: familie fietser hekelt foto’s lijk

De advocaten van de familie van Sylvain Moller, de 45-jarige fietser die in 2012 werd doodgeschoten bij de viervoudige moord bij het meer van Annecy, heeft opgeroepen de familie met rust te laten. De afgelopen weken verscheen een foto in de Franse media van het lijk van Mollier vlak nadat hij was doodgeschoten.

De foto is genomen vanuit een helikopter. Op de foto is te zien dat Mollier vlak naast de auto ligt waarin de andere drie slachtoffers zaten. Het gaat om de Brits-Iraakse Saad al-Hilli, zijn vrouw en zijn schoonmoeder. De twee dochters van Al-Hilli, destijds vier en zeven jaar oud, overleefden de schietpartij.

Bandensporen om Mollier

Toen de lijken werden gevonden, draaide de motor waarin de familie Al-Hilli zat nog. Al-Hilli, die achter het stuur zat, had achteruit gereden en was toen vast komen te zitten in de modder. Op de foto zijn de bandensporen van de auto te zien, die om het lijk van Mollier staan.

In Franse media wordt gespeculeerd dat dat erop zou wijzen dat Mollier mogelijk als eerste werd neergeschoten, en dat Al-Hilli daarop heeft proberen te vluchten en om het lijk van de fietser is gereden. De Franse politie heeft de familie al-Hilli altijd als hoofddoelwit gezien.

Familie en buren lastiggevallen

Volgens de advocaat van de familie van Mollier waren de foto's aanleiding voor Franse media om de familie weer op te zoeken. Ook zouden de buren zijn lastig gevallen. De familie zou overwegen om de tv-zender BFMTV, die de foto's als eerste publiceerde, aan te klagen.

In de Franse media werd eerder al gespeculeerd dat de schoonfamilie van Mollier de fietser uit de weg wilde ruimen. De familie wil niets zeggen in de media, maar zou een conflict met Mollier hebben gehad over een erfenis. Een vriend van de familie, die zich bezighoudt met mediarelaties van politici, zou de familie hebben aangeraden zich stil te houden.

Al-Hilli poseerde vlak voor schietpartij

Andere foto's die door BFMTV werden getoond, laten de familie Al-Hilli een paar minuten voor de schietpartij zien. De familie lijkt vrolijk voor de foto te poseren en er is niets dat er op wijst dat de familie onder vuur genomen zou worden.

Al-Hilli was een paar uur voor de schietpartij bij een Zwitserse bank geweest, waar een erfenis van bijna een miljoen euro was gestald. De politie heeft eerder geopperd dat Al-Hilli op de plaats van de schietpartij mogelijk met iemand had afgesproken om over deze erfenis te praten. De vrolijke foto die vlak voor de schietpartij werd genomen, wijst er in ieder geval niet op dat de familie vreesde voor hun leven.

Arrestatie, geen verdachte

Vorige maand werd voor de moord een man opgepakt die leek op de motorrijder die vlak na de schietpartij is gezien. De man ontkent echter iets met de zaak te maken te hebben en wordt door de Franse justitie ook niet als verdachte gezien.