Annecy: moeder had verborgen verleden

De moeder van het gezin dat slachtoffer werd van een viervoudige moord bij het meer van Annecy in 2012 had een verborgen verleden. Ze was twee jaar getrouwd met een Amerikaanse man die op dezelfde dag overleed als de familie Al-Hilli werd doodgeschoten.

De Amerikaan overleed in de officiële lezing aan een hartaanval. De politie zegt zelf ook nog veel vragen te hebben. Het is dus niet duidelijk of de man bijvoorbeeld vermoord is en of dat dan iets te maken heeft met de moord bij Annecy. Tot voor kort wist niemand van de relatie tussen Iqbal Al-Hilli en de Amerikaan, die van 1999 tot en met 2000 duurde.

Ze ontmoette haar tweede man, die ook bij de schietpartij om het leven kwam, na haar eerste huwelijk. In 2012 werd Iqbal met haar man, Saad Al-Hilli, en haar schoonmoeder vermoord. De auto waarin zij zaten werd met een wapen uit de jaren 30 onder vuur genomen. De dochters van het gezin overleefden de aanslag. De oudste dochter lag zwaargewond buiten de auto, de jongste was onder de rok van haar moeder gekropen en werd daar uren later door de politie gevonden.

Bij de schietpartij kwam ook een fietser om het leven. De politie gaat ervan uit dat hij een toevallige voorbijganger was.

Onlangs werd de broer van Saad Al-Hilli vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Het onderzoek leek toen muurvast te zitten, hoewel vorige maand nog een Iraakse man werd opgepakt omdat hij had gezegd dat hij een huurmoord had gepleegd. De man werd echter weer snel vrijgelaten omdat hij op het moment vna de moord niet in Frankrijk bleek te zijn.

Lees ook:

Slachtoffer Annecy zag één moordenaar

Overlevende Annecy: fietser eerst vermoord

Zwitserse link in viervoudige moord Annecy

Spoor viervoudige moord Annecy loopt dood